Hem Om oss Medlemskap Korruption Publicerat Kontakt In English

j

Tillsammans mot korruption


Tillsammans mot korruption är en plattform för att dela de goda exemplen, öka medvetenheten och stötta aktörerna i allt det arbete som pågår. 

Samordnande och arrangörer är: AmCham Sweden, IMM och TI Sverige.

Läs mer på tillsammansmotkorruption.se

Tillsammans mot korruption - för utveckling, fred och säkerhet

var temat för årets internationella antikorruptionsdag (9 december). Ett passande tema i en orolig tid när korruptionen fördjupar fattigdom, undergräver mänskliga rättigheter, bidrar till konflikter, gynnar organiserad brottslighet och skapar osäkerhet i världen.

De sociala, ekonomiska och miljömässiga följderna av korruption är omfattande. Ska vi nå de globala utvecklingsmålen år 2030 måste vi aktivt bekämpa korruption.

Vår regering säger sig prioritera detta arbete och ska verka för ett aktivt anti­korruptionsarbete och hållbart företagande, både i Sverige och i det mellanstatliga samarbetet.

Det är bra med stolta deklarationer, men det räcker inte. Vi behöver agera mot korruptionen i Sverige - den som händer varje dag – liksom den korruption vi möter globalt.

Vill du engagera någon för att främja öppenhet, ansvar och integritet har jag ett tips. Ge bort ett medlemskap i Transparency International Sverige i julklapp!

God Jul och ett Gott Nytt År med mindre korruption

Önskar
Ulla Andrén
Ordförande, TI Sverige

Kalendarium

14 mars
Antikorruption i praktiken -
att göra affärer med integritet

ÅF-huset
Grafiska vägen 2, Göteborg

Läs mer och anmäl
(Gratis för våra medlemmar!)

Har du ett förslag på seminarium som är inom TI Sveriges strategiska prioriteringar? Hör då gärna av dig till oss på info@transparency-se.org.

Följ oss


För att få våra Nyhetsutskick: e-posta info@transparency-se.org