Hem Om oss Medlemskap Korruption Publicerat Kontakt In English

j

Tillsammans mot korruption


Tillsammans mot korruption är en plattform för att dela de goda exemplen, öka medvetenheten och stötta aktörerna i allt det arbete som pågår. 

Samordnande och arrangörer är: AmCham Sweden, IMM och TI Sverige.

Läs mer på tillsammansmotkorruption.se

Gör etik obligatoriskt i all högre utbildning

 

var budskapet från Lennart Levi och Bo Rothstein i en debattartikel i DN 1 november. Hur kritiskt etiskt tänkande ska bli en naturlig del av högre utbildning var också tema för den konferens som Kungl. Vetenskapsakademin anordnade den 19 oktober. 

 

Hypotesen är att de som utbildas vid universitet och högskolar har en otillräcklig etisk kompass med sig ut i arbetslivet. Det innebär att de som ledare inom stat och näringsliv kan ställa till med stor skada. Under året har vi sett alltför många exempel på korruption som skadar tilliten i samhället.  

 

En etisk kompass behöver alla för att navigera rätt i tillvaron. Så det räcker inte att göra etik obligatoriskt i all högre utbildning. Vi behöver faktiskt börja i förskolan.  TI Sverige anser att vi måste ha mer undervisning i etik på alla nivåer i vårt utbildningssystem.  

 

Ulla Andrén
Ordförande
TI Sverige

Kalendarium

13 september
Hur förhindrar vi korruption i olje-, gas- och gruvundustrin?
Medverkar gör bl.a. Fredrik Reinfeldt, ordf. EITI
Citykonferensen Ingenjörshuset,

Malmskillnadsgatan 46, Stockholm

Seminariet arrangeras tillsammans med FUF.
Mer info följer.

----

Har du ett förslag på seminarium som är inom TI Sveriges strategiska prioriteringar? Hör då gärna av dig till oss på info@transparency-se.org.

Följ oss


För att få våra Nyhetsutskick: e-posta info@transparency-se.org