Hem Om oss Medlemskap Korruption Publicerat Kontakt In English

j

Tillsammans mot korruption


Tillsammans mot korruption är en plattform för att dela de goda exemplen, öka medvetenheten och stötta aktörerna i allt det arbete som pågår. 

Samordnande och arrangörer är: AmCham Sweden, IMM och TI Sverige.

Läs mer på tillsammansmotkorruption.se

Gör etik obligatoriskt i all högre utbildning

 

var budskapet från Lennart Levi och Bo Rothstein i en debattartikel i DN 1 november. Hur kritiskt etiskt tänkande ska bli en naturlig del av högre utbildning var också tema för den konferens som Kungl. Vetenskapsakademin anordnade den 19 oktober. 

 

Hypotesen är att de som utbildas vid universitet och högskolar har en otillräcklig etisk kompass med sig ut i arbetslivet. Det innebär att de som ledare inom stat och näringsliv kan ställa till med stor skada. Under året har vi sett alltför många exempel på korruption som skadar tilliten i samhället.  

 

En etisk kompass behöver alla för att navigera rätt i tillvaron. Så det räcker inte att göra etik obligatoriskt i all högre utbildning. Vi behöver faktiskt börja i förskolan.  TI Sverige anser att vi måste ha mer undervisning i etik på alla nivåer i vårt utbildningssystem.  

 

Ulla Andrén
Ordförande
TI Sverige

Kalendarium

14 mars
Antikorruption i praktiken -
att göra affärer med integritet

ÅF-huset
Grafiska vägen 2, Göteborg

Läs mer och anmäl
(Gratis för våra medlemmar!)

Har du ett förslag på seminarium som är inom TI Sveriges strategiska prioriteringar? Hör då gärna av dig till oss på info@transparency-se.org.

Följ oss


För att få våra Nyhetsutskick: e-posta info@transparency-se.org